Rolls-Royce Motor Cars GER SERENITY TILL 2015 Internationella bilsalongen i Genève

3 mars 2015, Genève

Celebrating the historical role played by silk as a symbol of ultimate elegance, the Rolls-Royce Motor Cars Bespoke Design team has created a magnificent one-off Phantom which will set a new benchmark for luxury individualisation in the motor industry, and reaffirm that Bespoke is Rolls-Royce.”

Torsten Müller-Ötvös, CEO, Rolls-Royce Motor Cars.


Rolls-Royce Motor Cars har fört Serenity till årets Geneva International Motor
Visa, avslöja den nya standarden i autentiska, skräddarsydda lyx bilismen till världens medier.
Skylta outtröttliga ansträngningar av de Bespoke designers och konsthantverkare på Home of Rolls-Royce på Goodwood till "Ta den bästa som finns och göra det bättre," Serenity introducerar en helt ny nivå av individualiserad lyx appliceras på en Rolls-Royce Phantom - redan anses av ägarna och beundrare både vara "den bästa bilen i världen."

Sir Henry Royce maxim, "När det inte finns, utforma det," inspirerad den senaste generationen av Rolls-Royce Bespoke designers att fråga vad helt ny syn på lyx skulle glädja den mest krävande och krävande människor i världen - Rolls-Royce kunder. Deras svar kom från Rolls-Royce djup förståelse av de mest värdefulla, vackra och naturmaterial.

Märkets Bespoke Design laget tog inspiration från de överdådiga interiörer

Rolls-Royces som har förmedlat kungar och drottningar, kejsare och kejsarinnor och världsledare. Lägg till detta, har samtida tolkningar av möbeldesign i kombination med japanska kunglig Robe motiv och Rolls-Royce designers levererat ett verkligt innovativa, genomgående moderna och lugna Rolls-Royce interiör.

Leverera äkta modern lyx, återinför Serenity den finaste av textilier - siden - att skapa den mest överdådiga inredningen av något lyxbil. Denna unika design visar nivåerna av hantverk, kreativitet och känsla för detaljer bara Rolls-Royce Motor Cars kan erbjuda.

Mer än någonsin är Bespoke Rolls-Royce.

Tyget av den ultimata Phantom "Efter att ha revisited historien av de fantastiska interiörer i eliten Rolls-Royce i början av 1900-talet, kände vi inspirerade att dela detta arv med våra nya kunder på ett mycket modernt sätt", kommenterar Giles Taylor, designchef på Rolls-Royce Motor Bilar.

Valet av Phantom för detta projekt var uppenbart, men att skapa motivet som skulle definiera detta mest överdådiga och moderna av bilinredningar skulle kräva betydande ny kompetens.

Cherica Haye och Michelle Lusby, både Textil Arts examen från Royal College of Art och Plymouth University respektive anslöt Rolls-Royce Bespoke Design avdelning för att hjälpa till att förverkliga den riktning av kärnan motivet för denna magnifika engångs Phantom.

"Några av de mest överdådiga sidenmotiv kommer till oss från Orienten, där brittiska familjer" och rika handlarnas kläder gjordes från de finaste siden material ", kommenterar Lusby.

Den ultimata exempel på den mest rik mantel designen blev junihitoe, en mycket komplex handgjord "tolv-skikt mantel" av silke bärs endast av kvinnliga japanska hovmän. Färgerna och formerna för lagren var mycket viktigt, med färgerna ges poetiska namn som "crimson plommon av fjädern".

Dessutom, under den japanska Edo perioden (1615-1868), den handels- och hantverksklasser uppdrag vackra kläder att visa sin rikedom och god smak. Kläder utvecklats till ett mycket uttrycksmedel personlig visning, en viktig indikator på stigande välstånd och estetisk sensibilitet.

En ny estetik kallas iki, eller elegant chic, innebar någon med verklig smak fokuserade på subtila detaljer, medan de med stil och pengar hittat sätt att kringgå regler som förbjöd användningen av vissa färger, som rött, när de sitter på underkläder och beläggen. "Den bakre utrymmet av en Phantom är den mest lugnt, vacker plats att vara, en plats där tiden och omvärlden glida helt enkelt förbi", säger Haye.

"Detta lugn fick oss att tänka på den orientaliska traditionen där kejsare skulle ta till sina privata trädgårdar att reflektera i ensamhet under blossom träd. Den blommar motiv är en som är omhuldade i Far Eastern kultur och har vackert tillämpats Royal robe utformning under århundradena. Vi kände att det var en perfekt representation av lugn och ro för en vacker modern interiör från Rolls-Royce. "

Att skapa det inre av Serenity

Som med skapandet av varje Rolls-Royce, uppkomsten av Serenity och dess blomning motiv började med ett tomt papper. Men till skillnad från alla andra Rolls-Royce, började det också med en tom bult av de finaste handvävda siden.

För att skapa denna helt engångsbult av siden för Serenity, såg Bespoke laget till Suzhou, Kina, staden känd för sin skapande av kejserliga broderier. Laget begräsningarna den ospunnen silkestråd och hade det handfärgad av den kinesiska hantverkare som har skapat vackra sidentyger i århundraden.

Det var transporteras sedan till en av Storbritanniens äldsta fabriker, baserad i Essex, för att vara handvävda i bara 10 meter av tyget - tillräckligt för att klä insidan av Serenity - i en process som tog två dagar eller två timmar per meter tyg . De många färgerna i silkestråd var mödosamt blandas in högsta kvalitet varp som har 140 trådar per centimeter för att resultera i den glänsande Smoke Grön färg på den underliggande sidentyg.

Efter beredning var slätten Smoke Grön siden förts till London där blossom motiv designad av Haye och Lusby - en unikt modern ta på sekelgamla siden Chinoiserie - började blomstra över tyget som brittiska och kinesiska hantverkare broderade sin vision av koppar- färgade grenar och vita kronblad.

Den slutliga touch var den detaljerade kronblad med kronblad handmålning av crimson blommar direkt på siden. De resulte paneler och färgrutor som legat till mittpunkten i Serenity skulle ta upp till 600 timmars arbete per panel.

Medvetslös målning

Den måleri används i utformningen av Serenity silke är en månghundraårig teknik som kallas "omedveten målning". Mycket av den japanska målningsteknik är lärt sig genom mycket fin och detaljerad återgivning av klassiska former inom naturen; grenar, löv, blommor, bambu etc.

Arbetet kan vara mödosamt med samma form återges igen och igen. Syftet med denna upprepning är att genomsyra i konstnären en medfödd förståelse av dessa naturliga former tills deras balans och naturen är förstås utan tanke.

För att måla en lugn och vacker bild konstnären måste vara lugn i sinnet. Mood blir allt viktigare eftersom det kommer att påverka balansen och stämningen i arbetet. Ett meditativt tillstånd resultat där borsten kan flöda fritt i konstnärens hand - ett tillstånd av "omedveten målning". Så att förbereda för att måla panelerna för Serenity, var den fridfulla sinnesstämning alla viktiga. Grenarna behövde ha liv, rörelse, spontanitet - men med grace och lugn.

Inspirerande Serenity - den ultimata Bespoke lyx

"Från renässans gånger till den moderna dagen, har framstående människor omgav sig med sällsynta tyger som siden att beteckna sin makt och position i samhället, vare sig hemma eller på resande fot", förklarar Giles Taylor, designchef på Rolls-Royce Motor Bilar. "I början av 20-talet, som slutna Rolls-Royce utbytta lyxiga vagnar, började dessa överdådiga tyger som reser med sina ägare i de bakre fack världens finaste bilar."

Som kräsna kunder i början av 1900-talet flyttade från häst och vagn till bil, stil för många av sina lyxiga bilar var Sedanca de Ville. Med öppna sittbrunnar, chaufförer fortsatte att sitta på läder, ett naturligt robust material lämpar sig för väder och vind. Men lyxiga tyger förblev klädseln i valet för de åkande i det bakre utrymmet.

Först när billäder blev mer förfinad ades det accepteras av beskyddare av de prestigefyllda bilmärken som en lyx material. Samtidigt den ökade tillgången på artificiella tyger till den bredare bilindustrin innebar att läder sågs som en lyx, och det bästa läder, den ultimata lyxen. Idag är det bara de finaste hudar gör det till en Rolls-Royce bil.

"Längtan efter de finaste, mest överdådiga tyger uthärdar bland cognoscenti runt om i världen, däribland många Rolls-Royce ägare", fortsätter Taylor. "Tanken att tyger som siden har diskonterats från användning på grund av deras delikatess bara sporrade oss på att gå längre än någon annan biltillverkare är kapabel att göra. Resultatet är Serenity. "

Mer än bara Silk

Naturligtvis kan skapandet av de mest överdådiga inredningen av något lyxbil inte förlita sig på vackra siden klädsel. Med avstamp i en värld av modern möbeldesign, har de bakre boendes förhöjd och kraftfull sittposition accentuerats med skärmkanterna av platserna gjorda av sällsynta Rökt Cherry. Påminna en av förarna ställning i början av 1900-talet bil är sätena i framför bilen klädd i Arctic White läder.

Rökt Cherry fortsätter Oriental tema inom kabinen, tillämpat Serenity dörr hätta, streck fascia och bakre mittkonsolen, men ytterligare förskönas av en annan vacker Far-Eastern trä - Bambu - med högutbildade tillämpning av bambu kors banding.

Dessutom är blossom motiv från silke skapas genom den finaste intarsia på bakdörr hätta med hjälp av pärlemor, vilket är laserskurna och hand tillämpas, kronblad av blomblad in i träet. Pärlemor skapas när två ämnen, ett mineral och andra organiska, kombinera. Tiny hexagonala plattor av aragonit, en form av kalciumkarbonat, är ordnade i skikt omväxlande med conchiolin, en flexibel protein som liknar silke som utsöndras av mollusk.

Detta tema fortsätter i förarhytten på bilen med Pärlemor appliceras på ansikte Bespoke Serenity klocka och förarens instrument rattar. Denna Pärlemor ansikte etsas med koncentriska cirklar andas den krattade grus ses i japanska trädgårdar, och är inlagd med hand tillämpad rubiner som ekar färgen på handmålade blommor i sidenfoder.

Fortsätter temat ultimata lyxen är bagageutrymmet på Serenity fodrade i Arctic White läder med en Arctic White matta.

Som en sista touch, är två parasoll terar Serenity motiv innehas av Bespoke läderöglor som ingår i bakluckan.

Förförisk och vacker exteriör

Den lyster Phantom Serenity exteriör bländar med sin kraftfulla och ädla närvaro.

Dess Bespoke Pärlemor färg är den dyraste engångsfärg någonsin utvecklats av

Rolls-Royce Motor Cars. Det har lagts till i en trestegs pärleffekt och hand polerade i 12 timmar av hantverkare hemma hos Rolls-Royce på Goodwood att leverera denna skimrande närvaro.

Antyder vad som komma skall, en delikat två färg coachline med tre färger blossom motiv ekar interiören. Den coachline som pryder Serenity exteriör har tillämpats av ekorren-borste av Rolls-Royce Motor Cars coachline expert, Mark Court. Den asymmetriska naturen hos coachline betecknar de respektive positionerna av ägare och chaufför, med ingången till det bakre utrymmet som anges på den högra sidan av bilen med blomning på den bakre vingen och coachline slutar vid B-stolpen.

Bespoke är Rolls-Royce

Phantom Serenity är den senaste engångs kommission för att komma från Bespoke teamet på Rolls-Royce Motor Cars. Engångs provisioner och Bespoke samlingar hjälpte Bespoke försäljning att växa globalt med 31% under 2014, med 85% av alla Rolls-Royce bilar som säljs runt om i världen på uppdrag med en viss nivå av Bespoke innehåll.

Även om alla Rolls-Royce är speciell, önskningar nästan varje kund extra utmärkande egenskaper för att göra sin bil helt unikt. Att uppfylla dessa önskemål faller till märkets Bespoke designavdelning; ett kollektiv av bilvärldens finaste designers, ingenjörer och hantverkare.

Detta tillvägagångssätt har utmärkt Rolls-Royce Motor Cars i över ett århundrade, med dagens metoder ekande ålder karosseri när kunderna köpte deras chassi och motor innan du skickar den iväg för att karosseras till sina krävande specifikationer. Från de finaste detaljer till den djärvaste uttalande, kunder arbetar i nära samarbete med teamet för att förverkliga sina önskningar. Inspiration kan komma från var som helst; oavsett om det är en begäran att perfekt matcha exteriör avslutning på ett favoritplagg eller en mer utarbetad skapelse som syftar till att berätta en historia, ingen aning lämnas outforskad.

Med en oslagbar bredd anpassas, är Bespoke mycket juvelen i kronan av Rolls-Royce Motor Cars unika varumärkeslöfte. Faktum är Bespoke Rolls-Royce.

Rolls-Royce Phantom Series II en överblick

Phantom slående och modern front fattar bäst essensen av förändringar som ligger under:

• En modern framsida, med rektangulära LED strålkastare kluster, indikatorremsa och ny främre stötfångare designen

• Den första biltillverkaren som erbjuder full LED-strålkastare som standard, försedda kurva ljus funktionalitet och anpassnings strålkastare för förbättrad belysning av vägen

• Nytt stycke galler surround för Phantom Drophead Coupé och Phantom Coupé; färgkodade galler surround erbjuds som tillval

• Tre nya hjul finish tillgängliga över hela sortimentet

• Omgjort bakre stötfångaren för Phantom Saloon införliva polerat rostfritt stål höjdpunkt och ny sits flöjt designen över hela sortimentet

Sublime och ansträngning: förbättrad bistånds, konnektivitet och infotainmentsystem:

• Helt uppdaterad satellitnavigeringssystem med 3D-kartor och landskap topografi, satellit, guidade turer, förbättrade platser av intresse och funktion kompositruttplanering

• Större ledningscentral display och åtta favorit i krom för enkelt val av nyckelfunktioner

• Nytt krom vridknappen, flankerad av funktionstangenter inklusive menyn, navigation och telefon

• Förbättrad bistånd från kamerasystemet, med ovanifrån, automatisk bakre pappersbana förutsägelse och delad framifrån

• Smart hållare telefon, 12V och USB-port i mittkonsolen; riklig hårddisk för lagring av musik tillgänglig via ytterligare handskfacket USB-port

Excellence inom teknik och höjdpunkten prestanda:

• Ny 8-stegad automatisk växellåda och bakre differential, komplettera oförlikneliga injektion direkt V12-motor förbättrar prestanda och serene Phantom åkupplevelse

• Bränsleförbrukningen ökar med 10 procent över hela serien; CO2-utsläpp ner från 385 till 347g / km

• Förbättringar av Phantom s lätt aluminium spaceframe, inklusive tillägg av stag barer för tillval Phantom Saloon dynamiska paket terar styvare fjädring, synliga avgasrör, tjockare ratt, alternativt växellåda tuning och linjära bromsegenskaper

• Framfickor dörrsidan nu något mindre, till följd av tillsats av en crash pad, för jämnare fördelning av krafter i en 30 ° sidokollision pole tester

 

Källa: Royce Rolls Motorcars
Googleöversättning
 

Klicka här - till bilderna