Försäkringar
Att ha rätt försäkring på sin bil är viktigt. RREC kan erbjuda
    RREC kontakt person
MHRF försäkring (Motorhistoriska Riksförbundet) www.mhrf.se Michael Andersson Åkersberga
MHRF försäkring (Motorhistoriska Riksförbundet) www.mhrf.se Anders Rohdin Trollhättan
MHRF försäkring (Motorhistoriska Riksförbundet) www.mhrf.se Roberth Nironen Gävle
If försäkring www.if.se Göran Berg Båstad
 

MHRF Försäkringsinformation och priser 2014

 
RREC är som de flesta bilklubbar är medlem i MHRF (Motorhistoriska Riksförbundet).
Motorhistoriska Riksförbundet verkar för att motorhistoriskt intressanta äldre fordon används, restaureras och bevaras inför framtiden. Våra gamla fordon är inte bara ett pittoreskt och uppskattat inslag i trafiken, utan de utgör också ett stort rullande museum som drivs helt utan statliga och kommunala bidrag. Teknisk kompetens och förmågan att reparera eller återskapa gamla föremål är färdigheter som måste bevaras och föras vidare.

MHRF-försäkringen ägs och drivs sedan 1975 av de 170 klubbarna inom MHRF i samarbete med Folksam och har i dag närmare 35 000 försäkringar. Ägaren måste vara ansluten till en av dessa klubbar.

Försäkringen är avsedd för personbilar, lätta och tunga lastbilar, bussar, traktorer, husvagnar, motorcyklar och mopeder.
 
För varje MHRF-försäkrat fordon som medlemmarna har genom klubben får klubben tillbaka en årlig administrationsersättning på 35 kr per bil och år. Vissa klubbar med hög andel MHRF-försäkrade fordon får tillbaka betydande belopp till klubbkassan.

De år som MHRF-försäkringen ger ett överskott (vilket har varit nästan alla i dess mer än 40-åriga historia) delas det mellan MHRF och Folksam. Det ger extra pengar till MHRF som används för särskilda insatser. Det kan vara myndighetskonferenser eller särskilda träffar med tjänstemän eller riksdagsledamöter. Det kan också vara aktiviteter riktade till medlemsföreningarna, som t.ex. ordförandekonferenser eller utbildning i ideell verksamhet.

Fler fina MHRF-försäkrade fordon genom klubben ger alltså inte bara fler medlemmar med en förmånlig försäkring för sitt samlarfordon, det ger också en ersättning till klubben och hjälper hela det fordonshistoriska kollektivet att arbeta för fortsatta möjligheter att äga och köra med historiska fordon!

MHRF Försäkringsinformation och priser 2014

 
www.rrec.se